Biomagnetizam – tehnologija i uputstvo

 

Sve dalje informacije o biomagnetizmu nalaze se na njemackom jeziku u dokumentima ; „Fragenkatalog“, „Biomagnetismus-Studie“ , „Erfahrungsbuch“ i po potrebi se mogu prevesti.

Biomagnetska terapija razvila se na osnovu dugogodisnjeg iskustva u proizvodnji biomagnetskih proizvoda za ljude i zivotinje i sluzi kao potpora i bioloski podrazaj samoiscijeljenja organizma jos iz vremena Cleopatre i duze.Iako vrlo ljekovita i tradicionalna danas je u nekim djelovima svijeta zaboravljena. Mehanizam djelovanja bazira se na membrani ljudske ili zivotinjske stanice gdje se dodatnim djelovanjem biomagnetskog polja pospjesuje njena ionska propusnost , metabolizam , prokrvljenost tkiva kao i bolja opskrba stanica kisikom. Toksicne tvari i otrovi akumulirani u tijelu se brze izlucuju , iscijeljenje i harmoniziranje nervnog sistema se kroz pojacanu oxigenaciju i lokalno povisenje temperature u tkivu pospjesuje.

Neka klinicka istrazivanja kod konja pokazuju da primjena i nosenje biomagnetskih proizvoda, podmetaca za sedlo i pokrivaca, minimalno 8 sati dnevno pospjesuju rehabilitaciju ledne muskulature, brzu regeneraciju i snizuju prag podrazaja boli.Utoliko se Biomagnetizam preporuca u kurativne svrhe i kao profilaxa.

Biomagnetizam ima jednaki ucinak na stanicni potencijal svih zivih bica i njegovom primjenom su kod konja opazene slijedece pojave;

Pojacana elasticnost tkiva i flexibilnost, poslije trke neznatno promjenjena forma muskulature, bolje podnosenje intenzivnih treninga,bolji tonus ledne muskulature, bolji ukupni energetski status i vitalitet, povisena otpornost organizma.

Biomagnetska terapia Neodym magnetima primjenjuje se kod bolesti lokomotornog aparata, degenerativnih ostecenja muskulature i zglobova, bolova, upala i oteklina a ima i vrlo dobre rezultate i kod zdravih konja za brzu regeneraciju nakon intenzivnog rada ili trke. Na isti nacin prirodno biomagnetsko polje djeluje kod pasa i ljudi.

Nacin primjene proizvoda biomagnetskog polja; Organizam sam uzima i pohranjuje biomagnetsku energiju koju treba za ponovo uspostavljanje bioloskih funkcija i energije. Dodatno biomagnetsko polje je isto kao i zemaljsko i utoliko se bez vremenskog ogranicenja upotrebljava kako u kurativnom tako i preventivnom smislu.Predoziranje nije moguce.Nakon kratkog privikavanja prvih dana od po prvo nekoliko sati primjene, dalja primjena  se preporucuje najbolje nocu i moze trajati dozivotno.

Kontraindikacije; Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) potvrduje staticka (bio)magnetska polja do 20 000 Gausa (2 Tesla) bez opterecenja organizma. Kod razvoja komplexnih bioloskih procesa primjena biomagnetizama  se ne preporuca i to; Trudnoca, friske rane, temperatura,akutna infekcijska stanja, nosenje aparata za reguliranje srcanog ritma i drugih implantiranih elektronickih aparata.

 

„Physiokin&Cetha“ Mag.Faggioni Piero  –  St.Martiner Str.44, 9500 Villach  –  Austria-Mobil; +43(0)676 6560399   –   www.osteopathie-biomagnet.com